ZVEZDARIŠTE 12. PUT

Dvanaesti dečji pozorišni festival Pozorište Zvezdarište održava se od 20. do 26. novembra u Zvezdara teatru pod sloganom „Zvezda po zvezda – Zvezdarište“.

Festival je otvoren na Svetski dan deteta 20. novembra nastupom dečijeg hora “Kolibri, a prva predstava bila je „Ja i moji osjećaji“ Kazališta „Žar ptica“ iz Zagreba. Na programu 12. Zvezdarišta je 11 pozorišnih predstava za decu i mlade iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore po izboru selektorke Olivere Viktorović.

Festival obuhvata i obiman prateći program. Informativna radionica o mobility programima za mlade pozorišne stvaraoce „Šta mladi umetnik/umetnica može da uradi za sebe“ koju organizuje Udruženje za razvoj pozorišta za decu i mlade ASITEŽ Srbija održana je 22. novembra. Drugi pozorišni Festival dece i mladih „Mater Terra“ iz oblasti ekologije i ekologije duše, u organizaciji Centra za dramu u edukaciji i umetnosti CEDEUM, održava se od 22. do 25. novembra u Šestoj beogradskoj gimnaziji i Zvezdara teatru. Okrugli sto „Okolnosti, izazovi i važnost rada sa decom i mladima u oblasti dramskog stvaralaštva” koji organizuju CEDEUM i Zvezdarište održan je 23. novembra u Zvezdara teatru.

Zahvaljujući podršci Udruženja „Utloss“, predstave „Mačak u čizmama“, „Meca i deca“ i „U strahu su velike oči“ prevedene su na znakovni jezik.


Објављено

у

од

Ознаке: