„ŽUTIĆ“ ZA DUGALIĆA

Glumačka godišnja nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije – Nagrada „Miloš Žutić“ za 2014. godinu – pripala je istaknutom dramskom umetniku, glumcu Nebojši Dugaliću, koji je time postao 20. laureat uglednog priznanja.

Nebojša Dugalić nagrađen je za najbolje glumačko ostvarenje premijerno izvedeno u našim profesionalnim pozorištima u periodu od 30. juna 2013. – 30. juna 2014. godine i to za ulogu Roberta u predstavi „Izdaja“ Harolda Pintera, u režiji Gorana Šušljika. Predstava je produkcija Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu.

U konkurenciji za Nagradu bilo je čak 33 glumačkih ostvarenja. Petočlani Žiri je jednoglasnu odluku o novom dobitniku Nagrade doneo 16. marta 2015. godine, a radio je u sastavu: dramaturg Jelena Mijović (predsednica Žirija), glumci Nataša Tapušković i Saša Torlaković (prethodni laureat) i reditelji Ljiljana Todorović i Gorčin Stojanović.

Dodelu Nagrade „Miloš Žutić“ pomažu Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Svečano uručenje Nagrade Nebojši Dugaliću biće upriličeno u maju ove godine.

 

 


Објављено

у

од

Ознаке: