ZNAČAJAN JUBILEJ ŠABAČKOG POZORIŠTA

Predstava “Kainov ožiljak” Vladimira Kecmanovića i Dejana Stojiljkovića, u režiji Juga Radivojevića biće premijerno izvedena 1. februara na sceni Šabačkog pozorišta povodom obeležavanja 175 godina pozorišnog života u tom gradu.

Prva predstava u Šapcu izvedena je 1840. godine, kad je pred Božić profesor Damjan Marinković pripremio „Svetislava i Milevu“ Jovana Sterije Popovića, a 1906. osnovano je profesionalno Šabačko pozorište. Pre ove premijere u galeriji „Vladislav Lalicki“ biće otvorena izložba „Šabački slikari“, posle čega će Velika scena Šabačkog pozorišta zvanično poneti ime Scena „Ljubiša Jovanović“.

Komad „Kainov ožiljak“ na zanimljiv i uzbudljiv način govori o misiji Ive Andrića kao ambasadora Kraljevine Jugoslavije u nacističkoj Nemačkoj, a u metaforičkom smislu, jeste priča o nepostojanosti dobra i tvrdokornosti zla.

Reditelj je uradio i scenografija i izbor muzike, kostimograf je Jelena Stokuća, a scenski pokret je osmislio Pjer Rajković. Igraju: Vladimir Milojević, Marijana Dugalić, Ivan Tomašević, Zoran Karajić, Strahinja Barović, Sonja Milojević, Deana Kostić, Miloš Vojnović. Kristina Pajkić, Aneta Tomašević, Ljubiša Barović i Slobodan Petranović Šarenac.

 


Објављено

у

од

Ознаке: