ZKM NAJBOLJI NA INFANTU

Predstava “Hinkeman” Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM), u režiji Igora Vuka Torbice, proglašena je za najbolju na 43. novosadskom INFANT-u.

Na Festivalu je u selekciji Jelene Kajgo učestvovalo deset predstava iz regiona, objedinjenih sloganom “Pošto sloboda?”

Nagrada za najorginalnijije istraživanje jednog od segmenata pozorišnog jezika dodeljena je predstavi “Samo moje” Ane Dubljević i Igora Koruge, kojom je 43. INFANT i otvoren, a nastala je u produkciji Stanice, uz podršku mreže Departures and Arrivals (DNA) kroz program “Kreativna Evropa”, te Ministarstva kulture i informisanja Srbije i Bitef teatra.

Nagrada za izuzetnu ekspresivnost na graničnom području između pozorišta i ostalih umetnosti, ili stvaralaštva u najširem smislu, dodeljena je predstavi “Dnevnik jednog ludaka” Moving Music Theatra, koju je makedonski kompozitor i reditelj Marjan Nećak postavio prema istoimenom Gogolјevom delu.

Posebno je istaknuta interpretacija Ozrena Grabarića koja “ukazuje i dokazuje superiornost glumačkog učinka u odnosu na nove tehničko-tehnološke mogućnosti u teatru”.

Žiri 43. INFANT-a radio je u sastavu: glumac i reditelj Nemanja Ranković iz Srbije, a činili su ga i arhitekta Miljana Zeković, docent na Univerzitetu u Novom Sadu, te teatrolog i pozorišni kritičar Goce Ristovski iz Makedonije.


Објављено

у

од

Ознаке: