ŽIVOT NEMA REPRIZU

Svetski dan pozorišta za decu i mlade, 20. mart, Pozorište lutaka iz Niša obeležilo je – kako je najavljeno, premijerom „Crvenkape” Igora Bojovića, u režiji Biljane Vujović. Predstava je izazvala polemike između autora, pozorišta, ali i u javnosti.

Navedeno je u najavi i da je predstava „urađena po motivima istoimene bajke, ima jake i jasne poruke, prilagođena je izazovima savremenog društva, a namenjena je deci školskog uzrasta. Vreme je nasilja i vukova, a život nema reprizu i nije virtuelni svet igrica. Sa kakvim opasnostima se svakodnevno susreću naša deca. Kako danas prepoznati „vuka”? Put odvajanja i osamostaljivanja je trnovit i pun iskušenja. „Crvenkapa” Biljane Vujović daje odgovore na ta pitanja i namenjena je starijoj deci od 9 godina, ali i roditeljima”. Povodom premijere, direktorka Pozorišta lutaka Ivana Savić, koja je autor scenografije i kostima za ovaj projekat, izjavila je: „Lutkarsko pozorište se odlučilo za novo čitanje „Crvenkape” duboko svesno svoje edukativne funkcije i preventivnog delovanja”.

Autor songova takođe je bila Biljana Vujović, muziku je uradio Oliver Katić u produkciji Dejana Ilića i studija „By heart”. Koreografiju je osmislio Neboša Gromolić, a video-animaciju Emil Keser. Igraju: Iskra Milovankić/Dunja Petković/Milica Mitić,/Ena Lilić/Danica Veljković, Mladen Milojković, Aleksandra Pavlović, Toma Bibić, Jelena Đorđević i Tatjana Milenković.


Објављено

у

од

Ознаке: