ŽIROVIĆU – “ZLATNO ZRNO” BUCINIH DANA

Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje 3. Festivala „Bucini dani“, u Aleksandrovcu Župskom, pripala je Bojanu Žiroviću za ulogu Lorensa u predstavi „Pijani“ Ivana Viripaeva u režiji Borisa Liješevića i produkciji Ateljea 212.

Žiri je radio u sastavu Mira Banjac, Ivana Žigon i Ana Sofrenović. Nagrada „Zlatno zrno“ za najbolju mušku ulogu dodeljena je Nenadu Ćiriću za ulogu Karla u predstavi „Pijani”, a za najbolju žensku ulogu Jeleni Đokić za ulogu Laure u ovom projektu. Najbolji mladi glumac/glumica Festivala je Jelena Petrović, za ulogu Roze takodje u komadu Ateljea 212, Marina Stojanović je vrhunskim artizmom i kulturom scenskog pokreta ostvarila čaroliju uloge Puka u predstavi „San letnje noći“ Vilijama Šekspira u režiji Pjera Valtera Polica (Knjaževsko srpski teatar) i time zaslužila „Zlatno zrno“ za glumačku bravuru festivala.

Nagradu za produkciju pozorišne predstave, zamišljenu kao omaž župljaninu-producentu, velikom prijatelju pozorišta Minji Obradoviću, zaslužila je, prema oceni žirija, predstava „Herostrat“ Narodnog pozorišta iz Niša, radjena po tekstu Grigorija Gorina i u režiji Irfana Mensura.


Објављено

у

од

Ознаке: