ZAVRŠEN 18. TEATAR FEST U BANJA LUCI

Svečanom dodelom nagrada u Banjaluci je završen 18. po redu Teatar fest „Petar Kočić“, koji je trajao od 17. do 25. maja.

Stručni žiri radio je u sastavu Dragana Bošković, Predrag Bjelošević, i Nikolina Jelisavac. Predstava „Doktor Nušić“ rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Sombor i Kruševačkog pozorišta, te predstava „Kauboji“ Narodnog pozorišta Kikinda, proglašene su najboljim predstavama na večeras završenom 18. Teatar festu „Petar Kočić“. Reditelju oba projekta, Kokanu Mladenoviću pripala je i Nagrada za najbolju režiju. Priznanje za najbolji dramski tekst pripalo je Nenadu Todoroviću za komad „Hotel Kosovo“.

Nagrada za najbolju mušku ulogu dodijeljena je glumcu Aleksandru Mihailoviću za lik Dobrivoja u predstavi „Hotel Kosovo“, dok je nagrada za najbolju žensku ulogu pripala glumici Hani Selimović za ulogu Cmilje u predstavi „Čudo u Šarganu“.

Najbolja muzika u predstavi bila je kompozitora Irene Popović Dragović, i to za predstave „Doktor Nušić“ Narodnog pozorišta u Beogradu i „Potpuno skraćena istorija Srbije“ Pozorišta mladih Novi Sad.

Na 18. Teatar festu „Petar Kočić“ u Banjaluci u takmičarskoj konkurenciji predstavilo se sedam pozorišta – narodna pozorišta iz Sarajeva, Prištine, Sombora, Kikinde i Beograda, Kruševačko pozorište, Satirično kazalište „Kerempuh“ iz Zagreba, te Pozorište mladih iz Novog Sada.

 

 


Објављено

у

од

Ознаке: