ZAVRŠEN 18. TEATAR FEST U BANJA LUCI

Svečanom dodelom nagrada u Banjaluci je završen 18. po redu Teatar fest “Petar Kočić”, koji je trajao od 17. do 25. maja.

Stručni žiri radio je u sastavu Dragana Bošković, Predrag Bjelošević, i Nikolina Jelisavac. Predstava “Doktor Nušić” rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Sombor i Kruševačkog pozorišta, te predstava “Kauboji” Narodnog pozorišta Kikinda, proglašene su najboljim predstavama na večeras završenom 18. Teatar festu “Petar Kočić”. Reditelju oba projekta, Kokanu Mladenoviću pripala je i Nagrada za najbolju režiju. Priznanje za najbolji dramski tekst pripalo je Nenadu Todoroviću za komad “Hotel Kosovo”.

Nagrada za najbolju mušku ulogu dodijeljena je glumcu Aleksandru Mihailoviću za lik Dobrivoja u predstavi “Hotel Kosovo”, dok je nagrada za najbolju žensku ulogu pripala glumici Hani Selimović za ulogu Cmilje u predstavi “Čudo u Šarganu”.

Najbolja muzika u predstavi bila je kompozitora Irene Popović Dragović, i to za predstave “Doktor Nušić” Narodnog pozorišta u Beogradu i “Potpuno skraćena istorija Srbije” Pozorišta mladih Novi Sad.

Na 18. Teatar festu “Petar Kočić” u Banjaluci u takmičarskoj konkurenciji predstavilo se sedam pozorišta – narodna pozorišta iz Sarajeva, Prištine, Sombora, Kikinde i Beograda, Kruševačko pozorište, Satirično kazalište “Kerempuh” iz Zagreba, te Pozorište mladih iz Novog Sada.