ZAJEČARSKE ČAROLIJE ZA DECU

Premijernim izvođenjem predstave “Ivica i Marica” na sceni Pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović“ otvoren je 4. decembra sedmi po redu Međunarodni pozorišni festival za decu “Čar Čar Zaječar“.

Na Festivalu, koji traje do 11. decembra, učestvuju, pored predstava grada domaćina, pozorišne ansamble iz Beograda, Kraljeva, Užica, Šapca, Kruševca i Vidina.

Komad “Ivica i Marica” po tekstu Braće Grim adaptirao je i režirao Saša Latinović, a u podeli su glumci Predrag Grbić, Selena Ristić Vitomirović, Miloš Tanasković, Ana Bretšnajder, Dara Rančić i Miloš Đuričić.

Glumci Šabačkog pozorišta odigrali su „Hajduke“ po tekstu Branislava Nušića i u režiji Vladimira Milojevića, a „Čarobnjaka iz Oza“ po tekstu Fenka Baumana, adaptacija i režija Miodrag Dinilović, ansambl Kraljevačkog pozorišta. Spasoje Ž. Milovanović po motivima Karela Erbena i Mladena Širole priredio je „Dugonju, trbonju i vidonju“, koje je režirao Nemanja Ranković, a izvodi Narodno pozorište Užice. Državni kuklen teatar Vidin predstaviće se „Bremenskim muzikantima“ u dramatizaciji i režiji Dimitrija Dimitrova, a Pozorište lutaka Pinokio odigraće predstavu „Karijus i baktus“ u režiji Stevana Bodrože. Kruševačko pozorište igra „Nemušti jezik“ u režiji Bojana Milosavljevića, a na samom kraju festivala domaćin Pozorište „Zoran Radmilović“ igraće Nušićevu „Autobiografiju“ u adaptaciji i režiji Selene Ristić Vitomirović.

“Međunarodni pozorišni festival za decu biće smotra vrhunskih pozorišnih ostvarenja za decu na daskama profesionalnih pozorišta iz zemlje i inostranstva. Iz večeri u veče stručni žiri biraće najboljeg glumca, a deca će svojim glasovima na kraju dodeliti i nagradu za nabolju predstavu”, navodi se u saopštenju teatra domaćina. U žiriju festivala ove godine su Dragana Jovanović, Dragana Mladenović Veljković i Milutin Vešković.


Објављено

у

од

Ознаке: