VRANJANSKA “CRVENKAPA”

Ansambl Narodnog pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja, premijerno je 27. marta izveo predstavu „E baš Crvenkapa“, Peđe Trajkovića, u adaptaciji i režiji Bojana Stojčetovića.

Povodom Svetskog dana pozorišta, glumci vranjskog teatra pripremili su novu predstavu za decu i to je peta premijera Pozorišta „Bora Stanković“ u ovoj sezoni. Jednu od najpoznatijih bajki, „Crvenkapu“, oživeli su na sceni Omladinskog kulturnog centra (OKCE).

Da bi pripremili predstavu, glumci su se selili iz prostora u prostor mesec dana, jer je zgrada pozorišta izgorela u požaru pre skoro tri godine. Glumac i zamenik direktora Prištinskog pozorišta Bojan Stojčetović potpisuje režiju, muziku i adaptaciju. Prvi put radi sa vranjskim ansamblom. „I sam ne znam da nabrojim gde smo sve imali probe, prvu probu čitanja održali smo u kafiću. Ali bez obzira na to, trudili se da nam nikakav razlog ne da za pravo da se ponašamo amaterski“, kaže Bojan Stojčetović, reditelj.

Kostime je radila Ivana Mladenović, dok je za scenografiju bio zadužen Aleksandar Mihajlović. U predstavi igraju: Tamara Stošić, Bojan Jovanović, Radmila Đorđević, Saša Stojković, Dragan Živković, Žetica Dejanović, Nenad Nedeljković, Teodora Đedović, Dušan Tomić i Sara Smiljković.


Објављено

у

од

Ознаке: