VIŠE OD REVIJE

“Festival pobednika festivala”, koji će ove godine biti takmičarskog karaktera biće održan od 23. do 29. novembra u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica.

Selektor festivala je Milovan Zdravković, a o nagradi odlučuje žiri u sastavu: Radmila Đuričin (predsednik žirija), Željko Hubač i Ana Sofrenović.

Festival počinje izložbom radova Gorice Popović i petominutnim filmom “Nismo vas zaboravili” koji je posvećen uspomeni na Mariju Crnobori, Jovana Ćirilova, Ljubicu Ković, Dušana Počeka, Nikolu Simića, Boru Todorovića, Đurđiju Cvetić i Vlastimira Đuzu Stoiljkovića.

Prva predstava koja će biti izvedena je “Bogojavljenska noč” u režiji Egona Savina i u izvođenju Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, a poslednjeg dana Festivala na programu je “DR Nušić” u režiji Kokana Mladenovića, u koprodukciji kruševačkog i Narodnog pozorišta iz Novog Sada. Na festivalu će biti izvedene još tri predstave: “Narodna drama” u režiji Snežane Trišić (Pozorište “Bora Stanković” iz Vranja), “Ožalošćena porodica” u režiji Vladislava Lazića (Narodno pozorište Sterija iz Vršca) i “Postmoderni kabare dobrog vojnika Šejka” u režiji Aleksandra Lukača (Šabačko pozorište).


Објављено

у

од

Ознаке: