ULIČNI SPEKTAKL “PINOKIJA”

Pozorište lutaka „Pinokio“ je, vezano za program BELEF-a, izvelo 10. jula u Knez Mihailovoj ulici ulični performans sa lutkama visine 3 metra pod nazivom „Karneval pisaca velikana“.

Kroz lutkarsku animaciju predstavili su se naši najznačajniji pisci – Vuk Stefanović Karadžić, Dositej Obradović, Jovan Jovanović Zmaj, Branislav Nušić, Duško Radović i Desanka Maksimović, koji su svojim delima učestvovali u odrastanju generacija unazad. Svi su svojim delima doprineli da se „oživi slovo na papiru“, te kao omaž njihovom doprinosu srpskoj pozorišnoj i književnoj sceni kroz lutkarsko-karnevalski izraz “Klasici deci” glumci Pozorišta lutaka “Pinokio” priredili su spektakl animirajući lutke visine 3 metra. Na kraju performansa pridružio im se i Mokranjac uz Hor Prvog pevačkog društva Beograd.

Idejno rešenje i izrada lutaka potpisuju Zorana Milošaković-Tasić i Vesna Balać, a u performansu su učestvovali glumci/animatori: Goran Popović, Jovan Popović, Zorana Milošaković-Tasić, Dragana Vasić, Željka Mandić i Ivana Todorović.


Објављено

у

од

Ознаке: