U SPOMEN ĆOPIĆU

Premijera predstave “Magareće godine” Branka Ćopića, u dramatizaciji Milice Konstantinović i režiji Marka Manojlovića, Pozorište “Boško Buha” izvelo je proteklog vikenda u Ateljeu 212.

To je prvi put da se na programu Pozorišta “Boško Buha” nađe delo Branka Ćopića. Milorad Mandić, direktor Buhe,  ukazao je da ovu premijeru organizuju kao putujuće pozorište, budući da njihove prostorije zbog sanacije nisu još u funkciji. Mandić je dodao da su na programu su do sada uglavnom bile bajke, jer se smatralo da deca kroz njih mogu najviše da nauče, ali da će se pozorište sada, u skladu sa novim okolnostima, opredeljivati za nove naslove.

Reditelj Marko Manojlović je priznao da je za njega režiranje komada „Magareće godine“ bilo veliki izazov, jer je, kako je naveo, Ćopić lak za čitanje, ali veoma težak za priređivanje na sceni. Manojlović je ukazao da je od velikog značaja to što pozorište Boško Buha i u ovom trenutku radi i izbacuje premijere, ali i to što su u predstavi većinom učestvovali studenti Fakulteta dramskih umetnosti.

Kostimograf predstave je Lana Cvijanović, scenograf Vesna Popović, a kompozitor: Vladimir Pejković. Igraju: Zoran Cvijanović, Aleksandar Đurica, Andrej Šepetkovski, Iva Stefanović, Ivan Zablaćanski, Marko Grabež, Mihajlo Jovanović, Đorđe Stojković, Nikola Ranđelović, Aleksandar Ristoski, Matija Živković, Mihailo Glišović i Srđan Ivanović.


Објављено

у

од

Ознаке: