U ČAST MARIONETA

Malo pozorište “Duško Radović” premijerno je 25. marta izvelo lutkarsku predstava za decu i odrasle „Cirkus Mario & Neta” po tekstu Milene Depolo, u režiji Dragoslava Todorovića.

Predstavom „Cirkus Mario & Neta“, glumac-lutkar Goran Balančević koji se aktivno bavi i tehnologijom lutaka, proslavio je 35 godina rada u lutkarstvu.

Predstava je zamišljena kao oda marioneti, za koju se može reći da je vrhunac lutkarske umetnosti po izražajnim mogućnostima, preciznosti pokreta i suptilnosti. „Cirkus Mario & Neta“ je priča sa elementima komedije, potere i melodrame. Smeštena je među akrobate i cirkuske umetnike, što glumcima i lutkarima otvara široko polje za scensku igru. Glavni junak je klovan Mario koji je zabunom pobrkao deci sva slova, i zbog toga ga proganja ambiciozni ali ne baš inteligentni inspektor Fit. Jurnjava sedogađa u cirkusu i prepliće se sa cirkuskom predstavom u kojoj marionete (akrobate) prikazuju svoje veštine.

Autorsku ekipu predstave čine Irina Somborac (total dizajn – lutke, scena i kostim) i Vladimir Pejković (muzika). U predstavi igraju Lako Nikolić, Jelana Ilić, Goran Balančević, Aleksandra Anđelković, Tatjana Stanković i Nenad Radović.


Објављено

у

од

Ознаке: