U ČAST LEPOG GOVORA

Dani “Danila Lazovića” biće održani po treći put od 5. do 7. novembra u Priboju.

Cilj ove takmičarsko-revijalne manifestacije je da se očuva sećanje na doajena srpskog glumišta Danila Lazovića, afirmiše govorenje poezije među studentima glume Akademija umetnosti, ali i da se građanima Priboja i regiona predstave novi kulturni sadržaji.Na takmičenju učestvuju student glume Akademija umetnosti iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i Makedonije, a najbolji će dobiti Povelju “Danilo Lazović” i 1.000 evra u dinarskoj protivrednosti.

Festival je ove godine bogatiji za novi program „Danilu u čast“ u kome učestvuju glumci Beogradskog dramskog pozorišta, teatra u kome je Danilo Lazović diplomirao – Vesna Čipčić, Slobodan Boda Ninković, Marko Živić, Ljubinka Klarić, Milan Čučilović. Gost glumac će ove godine biti naš proslavljeni glumac Ivan Bosiljčić. Moderator programa biće Miodrag Miki Krstović, a domaćin festivala glumac Mihailo Laptošević.

Festival “Dani Danila Lazovića” i ove godine je raspisao internet konkurs govorenja poezije, dok je ovogodišnji festival obogaćen dodatnim sadržajima. Za tri dana festivala posetioci i gosti će biti u prilici da pogledaju predstavu Amaterske pozorišne scene “Zasluženi odmor”, izložbu Dragiše Milosavljevića, kao i da uživaju u specijalno osmišljenom programu “Danilu u čast”, ali u takmičarskoj večeri. Festival će otvoriti izložba novinskih članaka iz profesionalne karijere Danila Lazovića, a poslednje večeri biće održano takmičenje u govorenju poezije studenata glume akademija iz zemlje i regiona.

Organizatori festivala “Dani Danila Lazovića” su Dom kulture “Pivo Karamatijević” i Zavičajni muzej Priboj, a pod pokroviteljstvom opštine Priboj.


Објављено

у

од

Ознаке: