TEATAR ZA TINEJDŽERE

Premijera komada “Kamenje” Toma Likosa i Stefa Natsua, u adaptaciji i režiji Petra Lukića izvedena je 27. novembra u Pozorištu za decu u Kragujevcu

Predstava „Kamenje“ bavi se problemom vršnjačkog nasilja i namenjena je tinejdzerima uzrasta dvanaest i više godina. Komad australijskih pozorišnih stvaralaca „Kamenje“ preveden je na više od 25 jezika i igra se širom sveta, a Pozorište za decu Kragujevac dobilo je eksluzivna prava za teritoriju Srbije.

Predstave poput ove, kao i poput čitavog ciklusa projekata rađenog poslednjih desetak godina u Malom pozorištu „Duško Radović“, odnosno različite inicijative i akcije srpskog ogranka ASSITEJ-a (kroz podsticanje stvaralaštva namenjenog adolescentskom uzrastu), otkrivaju i u našoj sredini pozorište kao bitan instrument za edukaciju jer pruža direktan – živi susret sa problemima, umesto virtualne otuđenosti.

Scenografiju i kostim potpisuje Ana Kolbjanova, korišćena je muzika Pjetra Pirelija, a grafičko oblikovanje su osmislili Kolbjanova i Saša Radovanović, koji je autor i foto i video materijala. Igraju: Petar Lukić i Vladimir Đoković.


Објављено

у

од

Ознаке: