SUŠTINSKA LEPOTA

Predstava „Lepotica i zver“ po tekstu Stevana Koprivice, u režiji Miloša Jagodića premijerno će biti odigrana 10. novembra u novosadskom Pozorištu mladih.

Priča je smeštena u Francusku u doba Luja XIV, sa raskošnim kostimima, u vrcavom duhu Dimina „Tri musketara“. “Preobražaj koji doživljavaju glavni likovi budi pomisao da ništa nije onako kako površno izgleda i da ćemo pravu lepotu otkriti samo ako se suštinski bavimo ljudima. Univerzalne poruke, da je prava lepota u ljudskoj duši i srcu, a ne u spoljašnjem izgledu, da svako mora da nauči da voli, ali i da zasluži tuđu ljubav, da prava ljubav postoji i opstaje bez obzira na razlike, čine ovu bajku svevremenom”, kaže reditelj Miloš Jagodić.

Miloš Jagodić, pored režije potpisuje i adaptaciju teksta, kostimografiju je radila Milica Grbić Komazec, a scenografiju Marija Kalabić. Kompozitor je Gabor Lenđel. U predstavi igraju Kristina Savkov, Slobodan Ninković, Saša Stojković, Jelena Galović, Marina Cinkocki, Saša Latinović, Ema Stojanović, Ivan Đurić, Slaven Došlo i Danilo Milovanović.


Објављено

у

од

Ознаке: