SUSRET STUDENATA DRAMSKIH AKADEMIJA

Od 17. do  23. aprila u sali Kulturnog centra Jagodine, holu Gimnazije “Svetozar Marković“ i Fakultetu pedagoških nauka Jagodina,Sali “Stanislavski” održaće se prvi  Festval studentskih predstava i monodrama.

“Studentski festival Svetozarevo“ ima za cilj da na jednom mestu spoji glumačke akademije sa prostora Srbije i bivše Jugoslavije. Jagodina je domaćin jedinog komediografskog, profesionalnog festvala u Srbiji, koji je iznedrio mnoge naše velike glumce, preporučuje se kao idealno mesto za studentski festval, prvi takve vrste u Srbiji. Obzirom da Jagodina nema profesionalno pozorište, rešili smo da prezentujemo jagodinske studente glume svome gradu.  Ovim festvalom želimo i da pokrenemo kulturnu manifestaciju koja bi se zvala “Kulturno proleće u Jagodini“, koji bi počinjao “Danima komedije“, a završila bi se “Studentskim festivalom Svetozarevo“.

Na Festivalu će gostovati: Akademija umetnosti Novi Sad, Fakultet umetnosti Priština sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, Akademija umjetnosti Banja Luka i Akademija umjetnosti Bijeljina.


Објављено

у

од

Ознаке: