SUMNJA U PRIJATELJSTVO

Komedija „Art“ francuske spisateljice Jasmine Reze, kultno delo savremenog dramskog stvaralaštva premijerno će biti izvedena na Sceni “Rade Marković” Beogradskog dramskog pozorišta 21. februara, u realizaciji Producentske kuće “Tri za groš” u saradnji sa BDP-om .

Komad “Art” izveden je 1994. godine u Parizu i odmah nagradjen Molijerovom nagradom, a od tad je insceniran širom sveta – preveden i igran na više od trideset jezika. Kasnije produkcije dobile su Olivje i Pozorišnu nagradu Ivning standarda, kao i Tonija za najbolju dramu (1998).

Rezin komad, zasnovan na jednostavnosti svakodnevice, jeste priča o tri muškarca, čije se prijateljstvo dovede u sumnju, kada jedan od njih za veliku sumu novca kupi obično belo platno i u njemu prepozna remek delo likovne umetnosti. Ovo je svojevrsna rašomonijada o rasturanju drugarstva  kroz tipične situacije koje dugogodišnje prijatelje mogu da snađu.

Prevod potpisuje Ana Volf, a scenografiju Ivan Jovanović. Kostimograf je Selena Tomašević, dok je Prljeta uradio i izbor muzike. Uloge tumače: Milan Gutović, Nebojša Dugalić i Miljan Prljeta.


Објављено

у

од

Ознаке: