„STUPICA“ ZA JANEŽIČA

Najugledna i najznačajnija nagrada za pozorišnu režiju – „Bojan Stupica“ za 2015. godinu pripala slovenačkom reditelju Tomiju Janežiču, tridesetprvom po redu laureatu ovog priznanja Udruženja dramskih umetnika Srbije.

Tomi Janežič nagrađen je za najbolju režiju u konkurenciji od 20 premijerno izvedenih predstava u našim profesionalnim pozorištima u dvogodišnjem proteklom periodu – od 1. aprila 2013. – 31. marta 2015. godine. Nagrađena predstava je „Opera za tri groša“ Bertolda Brehta i Kurta Vajla, radjena u koprodukciji Kraljevskog pozorišta „Zetski dom“, Cetinje i Srpskog narodnog pozorišta, Novi Sad.

Žiri je odluku doneo 13.03.2016. godine i to većinom glasova, a radio u sastavu: reditelj Boris Liješević (prethodni laureat i predsednik Žirija), prof. Boško Milin, dramaturg i pozorišni kritičar i Željko Hubač, dramaturg i dramski pisac.

Nagrada Bojan Stupica se sastoji od plakete sa likom Bojana Stupice, rad akademskog vajara Stevana Bodnarova, od unikatne diplome na pergamentu čiji je autor akademski slikar i scenograf Geroslav Zarić i od novčanog iznosa.

Dodelu Nagrade finansijski podržavaju Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

O tačnom terminu dodele Nagrade obavestićemo Vas blagovremeno.

Molimo Vas da objavite ovu informaciju i zahvaljujemo.

Srdačan pozdrav,

UDRUŽENJE DRAMSKIH UMETNIKA SRBIJE

Vojislav Brajović, predsednik


Објављено

у

од

Ознаке: