SREMAC U RADOVIĆU

Dramatizacija komičnog romana Stevana Sremca „Pop Ćira u pop Spira”, koju potpisuje Mila Mašović Nikolić, u režiji Jovice Pavića, biće premijerno izvedena 14. i 15. marta u Malom pozorištu „Duško Radović”.

U fokusu su odnosi između mladih. Prikazani u duhu poetskog realizma, oni iniciraju večne teme o odrastanju kao što su sukob između mladalačkih ideala, zanosa i snova nasuprot ambicijama, konvencijama i očekivanjima koje ima provincijska sredina.

Kostime za ovu komediju smeštenu u period belle epoque kreirala je Milica Grbić-Komazec, scenografiju Ljubica Milanović, a kompozitor je Vladimir Petričević.

U predstavi igra 12 glumaca iz ansambla, kao i mlada gostujuća glumica Ivana Adžić u ulozi Juce.  Tu su: Miloš Samolov, Aleksandra Anđelković, Jovo Maksić, Marijana Vićentijević Badovinac, Jelena Ilić, Sandra Rodić Janković, Miloš Anđelković, Damjan Kecojević, Dušica Sinobad, Jovana Cvetković, Alek Rodić i Goran Balančević.

Predstava „Pop Ćira i pop Spira“ je romantična komedija u kojoj dve popovske kuće žive u idili, sve dok se u njihovim životima ne pojavi mladi učitelj u kome obe porodice vide savršenu priliku za udaju svojih kćeri.

Centralni zaplet i mnoge peripetije o kojima nas izveštava seoska tračara bazirane su na avanturi koja se dešava između ljubavnih parova – popovskih kćeri Jule i Melanije, seoskog momka Šace i „mladoženje iz snova“ Pere.

Najpoznatiji roman Stevana Sremca, po kome je 1957. godine snimljen prvi jugoslovenski film u boji, deo je obavezne školske lektire u sedmom razredu osnovne škole.


Објављено

у

од

Ознаке: