SETNA KOMEDIJA

Premijera komada “Kazanova protiv Don Žuana” Miodraga Ilića, u režiji Predraga Ejdusa biće izvedena na Maloj sceni Madlenianuma 26. januara.

Ovo je zajednički scenski projekat Predraga Ejdusa, poznatog dramskog umetnika, ovog puta u ulozi reditelja i tumača glavne uloge, i Miodraga Ilića, iskusnog dramskog pisca. Drama je žanrovski označena kao „setna komedija“, obzirom da je reč o Erosu kao prolaznom pokretaču ljudskih podviga, ali i mnogih iskušenja i ludosti u koje uvlači ljude bez obzira na godine starosti. Komad sa tri lica, zanimljivog i zabavnog zapleta, zapravo je prikaz kraja života legendarnog avanturiste i kosmopolite osamnaestog stoleća – Đakoma Đirolama Kazanove, jednog od najobrazovanijih ljudi svog doba – sveštenika, muzičara, vojnika, špijuna, diplomate, kockara i nadasve nenadmašnog ljubavnika.

Don Žuan je – kao mitska ličnost, proizišla iz narodne mašte i poezije – uvek mlad i lep, ali opak i opasan po ženski rod. On se ne menja vekovima, živeći u književnim delima, operama i na slikarskim platnima.

Uloge Don Žuana i mlade Gizele poverene su Petru Benčini i Andrijani Oliverić.


Објављено

у

од

Ознаке: