ŠEKSPIR POSLE 15 GODINA

U petak, 20. marta u Narodnom pozorištu Sombor biće izvedena peta premijera u ovoj sezoni i 506. od osnivanja -Šekspirova komedija „Mnogo vike ni oko čega” u prevodu dr Huga Klajna, a u adaptaciji i režiji Ane Djordjević.

“Šekspir je i dalje naš savremenik, u tretmanu tema u potpunosti je relevantan u odnosu na naše doba, pa je i njegov humor savremen. Komad je nastao u 16. veku, a ispod raznih slojeva došli smo i do onog koji govori o našem vremenu. Mislim da je Sombor trenutno jedno od najudobnijih mesta za rad, što se reditelja tiče”, smatra rediteljka Ana Đorđević.

Scenografiju nove predstave potpisuje Dragana Purković Macan, kostime je osmislila Lana Cvijanović, maske i modne detalje Sonja Mrkobrada, muziku i video je radio Petar Bilbija, a scenski govor dr Dejan Sredojević. Asistent režije je Tijana Markovinović. U predstavi igraju: Bogomir Đorđević, Marko Marković, Aleksandar Ristoski, Branislav Jerković, Nemanja Bakić, Srđan Aleksić, Vanja Nenadić, Ivana V. Jovanović, Olgica Nestorović, Saša Torlaković, Bogdan Bogdanović i Milijana Makević.


Објављено

у

од

Ознаке: