ŠABAČKA NOVA SEZONA

Dodelom nagrada u Šapcu završena je 11. Pozorišna revija „Teatar na pravom putu“ kojom je u ovom gradu počela ovogodišnja pozorišna sezona, a koja je trajala od 1. do 6. oktobra.

Na reviji su prikazana ostvarenja teatara iz Šapca, Tuzle, Niša, Zaječara, a nakon odgledanih pet predstava, tročlani žiri, Lililana Ivanovic, reditelj, Miroslav Trifunovic, reditelj i Ivan Tomasevic, glumac, doneli su odluku da nagradu za najbolju predstavu na ovoj reviji dodele projektu “Perikle” Viljema Šekspira, urađenom u koprodukciji Itaka teatra iz Inđije, Grada Novog Sada i Šabačkog pozorišta, u režiji Nikite Milivojevića .

Nagrade za glumca večeri, stručni žiri dodelio je i Milošu Tanaskoviću iz Zaječara, Jovanu Torackom iz Zrenjanina, Dejanu Cicmiloviću iz Niša i Ljubiši Baroviću iz Šapca.

Ove godine žiri je lako odabrao najbolje, uz utisak da se nedostatak novca za pozorište odrazio na bogatstvo scene. U sezoni kojom se obeležava 175 godina trajanja, najavljeno je da će Šabac ponovo imati pozorišni festival koji je nakada bio među najvećim u bivšoj Jugoslaviji. „Napravićemo veliki festival u Šapcu“, najavljuje Zoran Karajić, direktor Šabačkog pozorišta. „Nisam siguran da li će biti s proleća. Pre sam za to da ovo što je do sada bila Revija preraste u festival koji će biti nacionalni ali i međunarodni u izvesnom smislu.“ Do tada, šabačka publika uživaće u bogatom repertoaru i Danima Dušana Kovačevića koji će biti održani od petog do jedanaestog novembra.


Објављено

у

од

Ознаке: