RODJENDAN TERAZIJA

Pozorište na Terazijama obeležilo je 23. decembra 65. rođendan – svečanom dodelom priznanja, a godišnju nagradu dobile su Mina Lazarević i Jelena Jovičić za uloge u mjuziklu „Viktor Viktorija“.

Direktor ovog muzičkog teatra Aleksandar Džaja istakao je da je 2014. godinu obeležilo nekoliko značajnih događaja, uz već standardno pune sale na gotovo svim predstavama. Izdvajaju se svakako dogadjaji: na Svetski dan pozorišta, 27. marta proglašen 100.000. gledalac mjuzikla „Čikago“, koji se igra već devet godina; a u aprilu je proslavljeno 50. izvođenje mjuzikla „Zona Zamfirova“, kao i deset godina od premijere mjuzikla „Cigani lete u nebo“, koji je i dalje jedna od najposećenijih predstava: u novembru je treći put održan projekat „11 zemalja“, koji se organizuje sa časopisom „Orchestra“, uz podršku Ministarstva kulture i Ambasade SAD, radi edukacije izvođača – gost pedagog bio je koreograf Bil Hejstings, a za stipendiju u američkoj školi The Jacobs Pillow odabrane su balerina ansambla sa Terazija Mirela Božić Jovanović i, van institucije, glumica Anka Gaćeša.

Na svečanosti su dodeljene zahvalnice za doprinos radu i delovanju Pozorišta na Terazijama. Dobitnici su glumci Dragan Vujić, Ivana Knežević, Milena Živanović, reditelj Vladimir Lazić, igračica Danica Arapović, pevač Jovan Nikolić i drugi. Takođe su dodeljene zahvalnice novinarima više beogradskih medija za kontinuirano praćenje rada Pozorišta na Terazijama.


Објављено

у

од

Ознаке: