RODJENDAN MALOG POZORIŠTA

Premijerom predstave „Plavi čuperak“ i dodelom godišnjih nagrada 23. oktobra obeležen je 66. rodjendan Malog pozorišta „Duško Radović“.

To je prva premijera u ovoj sezoni, a dramatizaciju i režiju antologijske zbirke poezije Miroslava Antića potpisuje Sandra Rodić Janković. Sa željom da mladima približi sve čari prve ljubavi, ali i da odgonetne njihove strahove, nadanja i patnje, predstava „Plavi čuperak“ na savremen način prati odrastanje i sudbinu jedne generacije kod nas. Rađena kao muzičko-scenski spektakl kome koreografija i scenski efekti daju pečat savremenog mjuzikla, ova predstava sledi osnovnu ideju pesnika da kada upotrebi reč „dete“ sačuva dostojanstvo ogromne bezazlenosti u trenutku „dozrevanja pameti“, navodi se u najavi. Autorsku ekipu čine Nenad Milosavljević – Galija (muzika), Vesna Popović (scena), Lidija Jovanović (kostim), Damjan Kecojević (koreografija) i Vojislav Savić (video animacija). Pored velikog broja glumaca iz ansambla, u predstavi se pojavljuju i Petar Strugar, Ivana Adžić, Katarina Dimitrijević i Arsenije Tubić.

Na proslavi rođendana uručene su tradicionalne godišnje nagrade „Božidar Valtrović“ i „Milena Načić“ za najbolje umetničke i radne rezultate članova kolektiva.

Ovo pozorište osnovano je 27. maja 1948. kao Pozorište lutaka NR Srbije. U zgradu na Tašmajdanu uselilo se 1968. godine, a nakon smrti Duška Radovića ponelo je njegovo ime.


Објављено

у

од

Ознаке: