ROĐENDAN UZ PREMIJERU

Premijerom komada “Život stoji, život ide dalje” Filipa Vujoševića, u režiji Jelene Bogavac – Bitef teatar 3. marta obeležava Dan pozorišta.

Nova drama Filipa Vujoševića bavi se položajem umetnika u osiromašenoj srpskoj tranziciji iz koje se, kako izgleda, nikada ne izlazi. Preispitujući aktuelne pozorišne trendove, od kojih je vodeći taj da predviđeni budžet iznosi minimum dinara, četvoro junaka uz opori humor postavljaju sebe pred publiku pokušavajući da pokažu kako izgleda napraviti predstavu na temu o kojoj se ne da govoriti bez knedle u grlu. Pored toga što se drama bavi položajem samostalnih umetnika, u njoj se otvaraju i lične teme koje se prvenstveno tiču gubitka – gubitka posla, kreativnosti, voljene osobe, ljudskog dostojanstva, svesti o vremenu u kojem živimo.

Dramaturg predstave je Slobodan Obradović, zvučnu kulisu je oblikovao Vojno Dizdar, video – Igor Marković, a dizajn svetla potpisuje Nikola Zavišić. Igraju: Suzana Lukić, Miloš Timotijević, Aleksandar Đinđić i Slaven Došlo.

Nakon premijere biće održani projekcija filma “Making off predstave “Život stoji, život ide dalje…” i koncert Vojina Dizdara sa prijateljima


Објављено

у

од

Ознаке: