ROĐENDAN “RADOVIĆA”

Malo pozorište „Duško Radović“ obeležilo je 23. oktobra 65 godina postojanja tradicionalnim uručenjem jubilarnih i godišnjih nagrada.

Nagrada „Božidar Valtrović“ za glumu dodeljena je Aleksandri Anđelković za ulogu u predstavi „Princeza na zrnu graška“. Isto priznanje za režiju dobila je Anđelka Nikolić za predstavu „Dečak koji kaže da i Dečak koji kaže ne“, dok je za idejno rešenje scenografije u toj predstavi nagradjen Dejan Došljak. Nagradu „Božidar Valtrović“ dobio je i Vladimir Pejković za izbor muzike u predstavi „Astronauti“ u režiji Anje Suše. Odluku je doneo žiri čiji su članovi reditelji Dragoslav Todorović i Ksenija Krnajski i glumica Dušica Sinobad.

Za Dan pozorišta gostima je predstavljena novogodišnja verzija bajke „Pinokio“ autora Slobodana Obradovića u režiji Ksenije Krnajski, koja će se izvoditi u toku decembra. Program je održan u zgradi nekadašnjeg bioskopa „Jugoslavija“ na Novom Beogradu, gde je pozorište „Radović“ smešteno dok traje rekonstrukcija matične scene na Tašmajdanu.

Malo pozorište osnovano je 27. maja 1948. godine kao Pozorište lutaka NR Srbije, a svoju prvu premijeru „Pepeljuga“ u režiji Predraga Dinulovića izvelo je 23. oktobra 1949. u hotelu Palas. Nakon smrti Duška Radovića (1984. godine) ponelo je ime tog popularnog pisca, pesnika, omiljenog autora mnogih generacija koje su rasle uz „Kapetana Džona Piplfoksa“ i „Strašnog lava“.


Објављено

у

од

Ознаке: