REVIZOR NOVOG DOBA

Na sceni Šabačkog pozorišta 17. maja premijerno će biti izveden komad „Revizor za jugoistok“ Svetislava Basare u režiji Marka Torlakovića.

Komad je svojevrsna basarijanska vivisekcija i nas i naših života, a direktor Šabačkog pozorišta Zoran Karajić napominje da je predstava vatromet ironije. Reditelja Marko Torlakoviću sledeći piščev stil, zapisuje u programu predstave: “Vlast u Srbiji je dobra, treba joj se prikloniti I svaki komad srca dati. Izdajnik je svako ko se usudi da kritikuje vlast. Vlast vodi računa o svojim radnicima i sve daje od sebe ne bi li za te iste radnike obezbedila radna mesta i sačuvala ih od privatizacije. Vlasti treba verovati jer se ona oduvek držala svojih principa i svoje ideologije. Naši vladari su ljudi čiste savesti, ruke im nikad nisu bile krvave i nemaju šta da kriju pred evropom, ostatkom sveta a pogotovo pred nama jer vrlo dobro znamo ko su.”

Uloge tumače Vladimir Milojević, Slobodan Petranović, Deana Kostić, Siniša Maksimović, Strahinja Barović, Kristina Pajkić i drugi. Scenografiju potpisuje Staša Jamušakov, a kostim Dragica Laušević.


Објављено

у

од

Ознаке: