REGIONALNA NAGRADA ZA TIHOMIRA STANIĆA

Dramski umetnik, Tihomir Stanić dobio je Veliku nagradu Crnogorskog narodnog pozorišta (CNP) za 2014. godinu, za ulogu Milovana Đilasa u predstavi „Everyman Đilas“, po tekstu i u režiji Radmile Vojvodić.

Savet CNP-a dodelio mu je priznanje za najznačajniji umetnički rezultat u godini ostvaren na sceni CNP-a, jer „Stanić u ulozi Đilasa ostvaruje izuzetno dejstvo i daje svoj osoben glumački pečat u stvaranju scensko-poetske istine koja sledi autorski koncept predstave. Stanić sofisticirano, emocionalno duboko i veoma ubedljivo gradi lik Milovana Đilasa i publici nudi primer hrabrosti potrage za slobodom“, navodi se u obrazloženju Saveta.

Nagradu mu je uručio direktor CNP-a Janko Ljumović na svečanosti povodom Dana Crnogorskog narodnog pozorišta u Podgorici – 1. novembra. . Predstava „Everyman Đilas“ premijerno je izvedena 1. novembra 2013. godine na Velikoj sceni CNP-a u okviru obeležavanja jubileja – 60 godina crnogorskog nacionalnog teatra.

Producent predstave je Janko Ljumović, dramaturškinja Borka Pavićević, scenograf Hans Georg Šafer, kostimograf Leo Kulaš, kompozitor Žarko Mirković. U predstavi igraju i Ana Vučković, Jelena Rakočević Nenezić, Gorana Marković, Karmen Bardak, Gordana Mićunović, Ljubica Barać Vujović, Simo Trebješanin, Dejan Ivanić, Dušan Kovačević, Nikola Perišić, Petar Novaković, Zoran Vujović, Miloš Pejović, Aleksandar Radulović, Slobodan Marunović, Mišo Obradović, Dragica Tomas, Milorad Radović, Goran Slavić i Nada Vukčević.

CNP je sa ovom predstavom uspešno gostovao na 59. Sterijinom pozorju u Novom Sadu, na prvom Internacionalnom pozorišnom festivalu u Skoplju, a nedavno je predstava izvedena u Cankarjevom domu u Ljubljani i u Slovenskom narodnom gledališču u Mariboru.


Објављено

у

од

Ознаке: