RASPISAN KONKURS STERIJINOG POZORJA

Sterijino pozorje raspisalo je ovogodišnji Konkurs za originalni dramski tekst, na kome pravo učešća imaju državljani Republike Srbije i svi autori koji pišu na srpskom jeziku.

Zaposleni u Sterijinom pozorju, članovi Upravnog i Nadzornog odbora Sterijinog pozorja kao i članovi redakcije časopisa za pozorišnu umetnost „Scena“ nemaju pravo učešća. Biće razmatrani originalni dramski tekstovi izvorno napisani na srpskom ili prevedeni na srpski jezik. Žiri će uzimati u obzir neobjavljene, neizvođene i nenagrađene dramske tekstove.

Sterijino pozorje preuzima autorska prava na objavljivanje nagrađenog teksta u izdanjima Pozorja, na srpskom i engleskom jeziku i prava na praizvođenje, bez dodatne nadoknade.

Konkurs je anoniman. Tekstove, u štampanoj formi (4 primerka), slati pod šifrom. Na dramskom tekstu ne sme biti ime autora. U posebnoj koverti poslati rešenje šifre (šifra pod kojom je poslat rad, ime i prezime, adresa boravka i kontakt telefon). Isti autor može poslati najviše dva dramska teksta. Po objavljivanju rezultata, nagrađeni autor je dužan da u roku od pet dana pošalje originalni dramski tekst sa rešenjem šifre. Tekstovi prispeli na konkurs ne vraćaju se i biće pohranjeni u Biblioteci Sterijinog pozorja. Dodeljuje se samo jedna nagrada. Nagrada podrazumeva Sterijinu značku, sertifikat i finansijski deo u iznosu od 400.000 dinara.

Rok za slanje tekstova je 30. novembar 2015. Odluku o nagradi žiri donosi do 31. januara 2016. Dodela nagrade biće upriličena 29. marta 2016. (dan Sterijinog pozorja), u prostorijama Pozorja.

Sterijino pozorje raspisuje konkurs za originalni domaći dramski tekst pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Gradske uprave za kulturu Novog Sada i Sekretarijata za kulturu i javno informisanje AP Vojvodine.

Odštampane tekstove sa šifrom slati na adresu:

STERIJINO POZORJE

(za Konkurs)

Zmaj-Jovina 22/I

21000 Novi Sad


Објављено

у

од

Ознаке: