“RADMILOVIĆ” – BRANISLAVU TRIFUNOVIĆU

Nagrada “Zoran Radmilović” za najboljeg glumca na 24. “Danima Zorana Radmilovića” u Zaječaru pripala je Branislavu Trifunoviću za ulogu Vojvode u predstavi “Strujosek” Aleksandra Radivojevića u režiji Aleksandra Švabića i izvođenju ansambla Ateljea 212.

Odluku je doneo žiri u sastavu: glumac Tihomir Arsić, profesor Univerziteta “Džon Nezbit” Nada Torlak i pozorišni kritičar i umetnički direktor Pozorišta na Terazijama Željko Jovanović.

Najbolja predstava na festivalu po oceni publike je komad Beogradskog dramskog pozorišta “Tri klase i gospođa Nušić” Vladimira Đurđevića u režiji Milice Kralj. Nagrada “Krstomir Milovanović” za vizuelni identitet dodeljena je predstavi “Pop Ćira i pop Spira” Malog pozorišta “Duško Radović” iz Beograda, za koju je scenografiju uradila Ljubica Milanović, a kostime Milica Grbić Komazec, a o kojoj je odlučivao žiri u sastavu: direktor Narodnog muzeja Zaječar Bora Dimitrijević, istoričar umetnosti Nina Pogarčić i scenograf Mirko Stokić, .

Tradicionalna priznanja glumcima večeri – “Zoranov brk” poneli su Miloš Đuričić (“Skupljači perja”), Anja Ilić (“Mrešćenje šarana”), Vanja Ejdus (“Bela kafa”), Zoran Karajić (“Kainov ožiljak”), Biljana Konstantinović (“Kokoška”), Miloš Samolov (“Pop Ćira i pop Spira”), Đorđe Simić (“Prevaranti u suknji”),Vladimir Andrić (“Nećeš razbojniče!”), Branislav Trifunović (“Strujosek”) i Daniel Sič (“Tri klase i gospodja Nušić”).