“RADMILOVIĆ” – BRANISLAVU TRIFUNOVIĆU

Nagrada „Zoran Radmilović“ za najboljeg glumca na 24. „Danima Zorana Radmilovića“ u Zaječaru pripala je Branislavu Trifunoviću za ulogu Vojvode u predstavi „Strujosek“ Aleksandra Radivojevića u režiji Aleksandra Švabića i izvođenju ansambla Ateljea 212.

Odluku je doneo žiri u sastavu: glumac Tihomir Arsić, profesor Univerziteta „Džon Nezbit“ Nada Torlak i pozorišni kritičar i umetnički direktor Pozorišta na Terazijama Željko Jovanović.

Najbolja predstava na festivalu po oceni publike je komad Beogradskog dramskog pozorišta „Tri klase i gospođa Nušić“ Vladimira Đurđevića u režiji Milice Kralj. Nagrada „Krstomir Milovanović“ za vizuelni identitet dodeljena je predstavi „Pop Ćira i pop Spira“ Malog pozorišta „Duško Radović“ iz Beograda, za koju je scenografiju uradila Ljubica Milanović, a kostime Milica Grbić Komazec, a o kojoj je odlučivao žiri u sastavu: direktor Narodnog muzeja Zaječar Bora Dimitrijević, istoričar umetnosti Nina Pogarčić i scenograf Mirko Stokić, .

Tradicionalna priznanja glumcima večeri – „Zoranov brk“ poneli su Miloš Đuričić („Skupljači perja“), Anja Ilić („Mrešćenje šarana“), Vanja Ejdus („Bela kafa“), Zoran Karajić („Kainov ožiljak“), Biljana Konstantinović („Kokoška“), Miloš Samolov („Pop Ćira i pop Spira“), Đorđe Simić („Prevaranti u suknji“),Vladimir Andrić („Nećeš razbojniče!”), Branislav Trifunović (“Strujosek”) i Daniel Sič (“Tri klase i gospodja Nušić”).


Објављено

у

од

Ознаке: