“RADMILOVIĆ” IGORU DJORDJEVIĆU

Na „Danima Zorana Radmilovića“ u Zaječaru, uručena su priznanja za najbolje glumačko ostvarenje na festivalu i nagrade za likovnost predstave. Završnicu festivala je obeležila predstava „Don Žuan“ Zrenjaninskog pozorišta.

Nagradu Zoran Radmilović, za najboljeg glumca Dana „Zorana Radmilovića, pripala je Igoru Đorđeviću za uloge Martina/Ricija/Dejana u predstavi „Bizarno“, autora Željka Hubača u režiji Snežane Trišić, u koprodukciji NP Beograd i NP Šabac.

„Zoran Radmilović je uzrok zašto sam ja na sceni sad i zašto sam uopšte i krenuo da se bavim glumom. Strašno sam ponosan sad. Ništa Zoki, imam te“, rekao je na dodeli Nagrade Zoran Radmilović za najboljeg glumca Igor Đorđević sa suzama u očima.

Koprodukcijska predstava Narodnog pozorišta iz Beograda i pozorišta iz Šapca „Bizarno“, dobila je i nagradu „Krstomir Milovanović“ za vizuelni identitet.

Iako fokusirana na glumca, selekcija Đurđije Cvetić ponudila je predstave različitih estetika i zavidnog produkcijskog nivoa, što unapređuje reputaciju festivala. „Ta selekcija doprinosi nekoj dodatnoj motivaciji naših mladih glumaca u pozorištu, da nastave da rade u tom pravcu, da vide kako se i drugačije radi, i mislim da će pomoći da u narednom periodu prave još bolje predstave“, kaže Miljan Gogić, direktor Pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“.

Najbolja predstava po oceni publike je “Ćup”  Kazališta Virovitica, odigrana van konkurencije. Nakon dodele, u čast nagrađenih, glumci zaječarskog pozorišta izveli su komad Antonija Amurija “Kako ubiti suprugu”, koja je već punih 20 godina na repertoaru.

 


Објављено

у

од

Ознаке: