RADJANJE BRUTALNOSTI

Premijera komada „Čovek je čovek“ Bertolda Brehta, u adaptaciji i režiji Andjelke Nikolić, izvodi se na Dramskoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ u dve epizode – 13. i 20. februara.

Kroz priču o engleskoj kolonijalnoj vojsci u Indiji, Breht govori o večnoj ljudskoj brutalnosti i spremnosti da se odrekne sopstvenog imena i identiteta zarad pukog opstanka, par cigara ili flaša piva. Dramaturškom intervencijom Anđelke Nikolić u zrenjaninskoj postavci više je osvetljena „ženska perspektiva“, kao i stanovništvo, društvo u okupaciji. “Istovremeno, želimo da sprovedemo i malo umetničko-producentsko istraživanje psihologije gledalaca”, kaže rediteljka, ne želeći da otkrije zašto je predstavu radila u dve celovečernje epizode, ali dodaje da bi volela da se između dva nastavka publika pita šta će dalje biti.

Autor likovne opreme za predstavu je scenograf i kostimograf Boris Čakširan, a muzike Draško Adžić. U predstavi igraju Ivan Đorđević, Nataša Ilin, Daniel Kovačević, Stefan Juanin, Dejan Karlečik, Ljubiša Milišić, Jelene Šneblić Živković, Jovan Torački, Mirko Pantelić, Zvonko Gojković, Miljan Vuković, Sanja Radišić, Vesna Varićak, Snežana Kovačev Čelar.

Obe epizode „Čovek je čovek“ u jednom danu biće izvedene 27. februara.


Објављено

у

од

Ознаке: