PUŠKIN ZA POČETAK SEZONE

Pozorište lutaka „Pinokio“ otvara novu sezonu premijerom Aleksandra Sergejeviča Puškina „Bajka o ribaru i ribici“ u adaptaciji i režiji Marije Krstić, koja će biti izvedena 11. septembra.

Bajka u stihu A. S. Puškina, inače dobro poznata najmađima kao poučna priča o ribaru i zlatnoj ribici, pokazuje da humanost i poštenje mogu biti nagrađeni i u današnje vreme, te pomaže najmlađima da izaberu sa čim treba da se identifikuju. Savremena adaptacija ove poeme za lutkarsko pozorište je reakcija na popularne medijske sadržaje, koji su svakodnevno dostupni najmlađima. U njima se često promoviše raskalašno, provokativno i bezobzirno ponašanje poznatih ličnosti, koje su se preko noći domogle slave i bogatstva.

Predstava je namenjena starijim predškolcima i deci mlađeg školskog uzrasta (od 5 godina), kao i njihovim roditeljima, vaspitačima i učiteljima.

Za dizajn i izradu scene, lutaka i kostima zadužen je Filip Jevtić, a u predstavi igraju: Zorana Milošaković – Tasić, Goran Popović i Dragana Vasić.


Објављено

у

од

Ознаке: