PRIZNJANJE ĆETKOVIĆU

Godišnja nagrada Fondacije JDP-a „Branka i Mlađa Veselinović“ za 2014. godinu dodeljena je Vojinu Ćetkoviću za glumačko ostvarenje u predstavi “Dnevnik o Čarnojeviću Miloša Crnjanskog”, u režiji Miloša Lolića.

Odluku je doneo žiri za dodelu nagrade Fondacije Jugoslovenskog dramskog pozorišta u sastavu: Aleksandra Janković, glumica i prošlogodišnji laureat, Miloš Krečković, dramaturg JDP-a i Nataša Tapušković, glumica i član ansambla JDP-a.

U obrazloženju žirija se navodi da je „Vojin Ćetković svojom jednostavnom, a uzbudljivom igrom, kontrolisanom u izrazu, a snažnom u dejstvu, objedinio stil, duh i misao pisca, reditelja i čitavog ansambla, kolektivnog junaka ove predstave“.

Dva velika glumačka imena koja su bila u Jugoslovenskom dramskom pozorištu od njegovog osnivanja 1947. godine, Branka i Mlađa Veselinović, donirali su Fondaciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta sredstva iz kojih se dodeljuje nagrada glumcu ili glumici za najbolju interpretaciju u predstavama koje su premijerno izvedene u toj kalendarskoj godini na scenama Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Dosadašnji dobitnici nagrade su Nebojša Glogovac za ulogu u predstavi Sumnjivo lice Branislava Nušića u režiji Jagoša Markovića i Aleksandra Janković za ulogu u predstavi Hinkeman: šta mora neka bude Vuka Boškovića u režiji Andreja Nosova.


Објављено

у

од

Ознаке: