PRIZNANJA ZA ŠAPČANE NA SUSRETIMA “JOAKIM VUJIĆ”

Najbolja predstava 52. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“, održanog u Gračanici, je „Perikle“ Šabačkog pozorišta.

Odluku je doneo žiri u sastavu: reditelj Svetozar Rapajić, glumica Dana Krljar i scenograf Marija Kalabić. Nagrada za najbolju režiju pripala je Nikiti Milivojeviću za predstavu „Perikle“.

Za glumačka ostvarenja nagrađeni su Milan Vasić za ulogu u predstavi „Revizor“ Narodnog pozorišta Priština, Žetica Dejanović za rolu u komadu „Igra“ Pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju, Vladimir Milojević („Perikle“, Šabačko pozorište), Aleksandar Radulović („Životinjska firma“, Narodno pozorište Pirot).

Nagrada za najbolju scenografiju dodeljena je Tatjani Radišić i Stevanu Bodroži za predstavu „Životinjska firma“, za najbolju kostimografiju Jeleni Stokući („Perikle“), za originalnu muziku nagrađen je Vladimir Pejković („Farenhajt 451“, Narodno pozorište u Nišu).

Najbolji mladi glumac je Miloš Vojnović („Perikle“), a najbolja predstava specijalnog programa „Gde je nestao Harms“ Narodnog pozorišta u Nišu.

Žiri je specijalnu nagradu dodelio predstavi „Hromi Ideli“ Narodnog pozorišta iz Užica.

Žiri okruglog stola kritike u sastavu: Slobodan Savić, Aleksandra Glovacki i Đorđe Jeftić, za najbolju predstavu su izabrali „Revizor“ Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici.


Објављено

у

од

Ознаке: