PRIZNANJA ZA ŠAPČANE NA SUSRETIMA “JOAKIM VUJIĆ”

Najbolja predstava 52. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije “Joakim Vujić”, održanog u Gračanici, je “Perikle” Šabačkog pozorišta.

Odluku je doneo žiri u sastavu: reditelj Svetozar Rapajić, glumica Dana Krljar i scenograf Marija Kalabić. Nagrada za najbolju režiju pripala je Nikiti Milivojeviću za predstavu “Perikle”.

Za glumačka ostvarenja nagrađeni su Milan Vasić za ulogu u predstavi “Revizor” Narodnog pozorišta Priština, Žetica Dejanović za rolu u komadu “Igra” Pozorišta “Bora Stanković” u Vranju, Vladimir Milojević (“Perikle”, Šabačko pozorište), Aleksandar Radulović (“Životinjska firma”, Narodno pozorište Pirot).

Nagrada za najbolju scenografiju dodeljena je Tatjani Radišić i Stevanu Bodroži za predstavu “Životinjska firma”, za najbolju kostimografiju Jeleni Stokući (“Perikle”), za originalnu muziku nagrađen je Vladimir Pejković (“Farenhajt 451”, Narodno pozorište u Nišu).

Najbolji mladi glumac je Miloš Vojnović (“Perikle”), a najbolja predstava specijalnog programa “Gde je nestao Harms” Narodnog pozorišta u Nišu.

Žiri je specijalnu nagradu dodelio predstavi “Hromi Ideli” Narodnog pozorišta iz Užica.

Žiri okruglog stola kritike u sastavu: Slobodan Savić, Aleksandra Glovacki i Đorđe Jeftić, za najbolju predstavu su izabrali “Revizor” Narodnog pozorišta Priština sa sedištem u Gračanici.