PRIZNANJA NUŠIĆEVIH DANA

Najbolja predstava u celini 33. pozorišnog festivala “Nušićevi dani” u Smederevu je “Klaustrofobična komedija” Dušana Kovačevića, u režiji Darka Bajića i izvođenju Zvezdara teatra iz Beograda.

Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje na Festivalu, koja nosi ime Milosava Buce Mirkovića, dodeljena je Igoru Đorđeviću za uloge Martina, Ričija i Dejana u predstavi “Bizarno” Željka Hubača, u režiji Snežane Trišić, u produkciji Narodnog pozorišta iz Beograda i Šabačkog pozorišta.

Stručni žiri za dodelu nagrade za najbolju predstavu i nagrade “Milosav Buca Mirković” ove godine radio je u sastavu: Rada Đuričin, dramska umetnica, Božidar Bole Stošić, dramski umetnik i Dragoslav Bata Mandić, profesor književnosti. Nušićeva nagrada za najbolju predstavu u celini na osnovu glasova publike, plaketa sa likom Branislava Nušića, pripala je predstavi “Majstori, majstori” prema tekstu Gorana Markovića, u režiji Milana Karadžića, a u izvođenju Pozorišta “Boško Buha” iz Beograda.

Nušićeva nagrada za životno delo glumcu komičaru ranije je dodeljena dramskoj umetnici iz Novog Sada, Miri Banjac, a Nušićeva nagrada za revitalizaciju dramske klasike na teatarskim scenama u zemlji i inostranstvu rediteljki Milici Kralj.Plakete sa likom Branislava Nušića za glumačko ostvarenje večeri na osnovu glasova publike u pretfestivalskom programu dobili su Goran Milanović i Maja Lukić, a u festivalskom programu Hana Selimović, Aleksandra Janković, Igor Đorđević, Milica Mihajlović, Mina Lazarević i Ljubomir Bandović.

„Nušićevi dani“, 33. po redu, pod sloganom „Nušić je sam život“ počeli su 1. aprila, dok se glavni program odvijao od 10. aprila.Publika je imala priliku da pogleda predstave “Paliluski roman” prema Nušićevom komadu “Iza Božjih leđa”, u režiji i adaptaciji Egona Savina, a u izvođenju Beogradskog dramskog pozorišsta, “Lice” prema tekstu Aleksandra Galina, u izvofjenju Ateljea 212 i režiji Jelene Bogavac, “Bizarno”, prema drami Željka Hubača, u režiji Snežane Trišić i izvođenju Narodnog pozorišta u Beogradu i Šabačkog pozorišta.


Објављено

у

од

Ознаке: