PRIZNANJA JUBILARNIH DANA KOMEDIJE

Predstava „Rodoljupci“ Narodnog pozorišta iz Beograda proglašena je najboljom na 45. festivalu „Dani komedije“ u Jagodini, dok je publika za najsmešniju izabrala predstavu „Klaustrofobična komedija“ Zvezdara teatra.

Nagrada ,,Mija Aleksić“ za najbolju predstavu pripala je po odluci žirija ,,Rodoljupcima“, u režiji i scenografiji Andraša Urbana i izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda, a Nagrada ,,Miodrag Petrović Čkalja“ za najsmešniju predstavu po oceni publike (4,83), pripala je predstavi ,,Klaustrofobična komedija“, kojoj je pripala i Statueta „Jovanča Micić“.

Selektor ovogodišnjeg festivala komedije je rediteljka Ivana Vujić, a u žiriju su bili teatrolog Raško Jovanović, glumica Branka Pujić i književnik iz Jagodine Živorad Djordjević. Oni su dodelili tri ravnopravne nagrade i statuete „Ćuran“ za najbolja glumačka ostvarenja: Nebojši Glogovcu za ulogu Adama u predstavi „Razbijeni krčag“ Hajnriha fon Klajsta, u izvođenju Jugoslovenskog dramskog pozorišta i režiji Igora Vuka Torbice, zatim Ljubomiru Bandoviću za ulogu Save odžačara u predstavi „Klaustrofobična komedija“ i Vladici Milosavljević za ulogu gospođe Marte Rul u predstavi „Razbijeni krčag“.

Nagradu za najbolje rediteljsko ostvarenje i statuetu „Ćuran“ žiri je dodelio Igoru Vuku Torbici za „Razbijeni krčag“, a istoj predstavi pripale su i Nagrada za kostimografiju – Jelisaveti Tatić Čuturilo, kao i za scenografiju – Branku Hojniku.

Nagrada za najbolju mladu glumicu dobila je Nevena Ristić za ulogu Nine Herbert, a za najboljeg mladog glumca Marko Janketić za ulogu Vuleta milicionera, oboje u predstavi „Klaustrofobična komedija“. Nagrada „Nikola Milić“ za najbolju epizodnu ulogu dodeljena je Jovanu Toročkom za ulogu Žorža u predstavi „Prso“ Remija de Voa u izvodjenju Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina, u režiji Olivere Đorđević.

Specijalnu nagradu za kolektivnu glumačku igru dobio je ansambl Narodnog pozorišta u Beogradu za predstavu „Rodoljupci“.

Na zatvaranju Festivala glumcu Ivanu Bekjarevu biće uručena nagrada za životno delo i statueta „Zlatni ćuran“, a u čast pobednika glumci Dadova izveli su predstavu „Rucante“ u režiji Slavenka Saletovića.


Објављено

у

од

Ознаке: