PRINCIP – SUPERSTAR

Prvu premijeru ove sezone kragujevački Knjaževsko-srpski teatar imaće 28. februara – reč je o autorskom projektu Nebojše Bradića „Princip, superstar – Mesečari” za koji potpisuje dramatizaciju, režiju i scenografiju.

„Gavrilo Princip je posle atentata na nadvojvodu Franju Ferdinanda proglašen za monstruma. Potom je bio junak, onda terorista, zatim ponovo junak, a devedesetih godina prošlog veka pomalo od svega toga, u zavisnosti od ugla gledanja. Princip je ispalio sudbonosne metke koji su bili povod za Prvi svetski rat. U koloni koja je čekala austrijskog prestolonaslednika stajala su šestorica mladića. Jedan od njih je bio Vaso Čubrilović koji je u svojoj pedesetsedmoj godini izjavio: “Ubistvo možda nije pravo rešenje, ali svakako bih se ponovo borio protiv Austrije, mada verovatno drugim sredstvima“. Čovek od 57 godina svakako drugačije misli od sedamnaestogodišnjaka“, zapisuje autor projekta u programu predstave, u tekstu pod nazivom „Ne u naše ime”.

Sem dramatizacije, režije i scenografije Nebojše Bradića, saradnici na predstavi su: kostimograf Ivanka Jevtović, kompozitor Dragoslav Tanasković, asistent scenografa Slavica Marković i slikar izvođač Miša Štulović. U predstavi igraju: Đorđe Đoković (Princip), Isidora Rajković, Jovana Mališić, Ana Milojević, Nikola Milojević, Katarina Mitrović, Dušan Stanikić, Aleksandar Milojević, Milić Jovanović…


Објављено

у

од

Ознаке: