PRIČA O LJUBAVI

Predstava “Beton mahala” novopazarske Dramske trupe “Joj, evo ih ovi”, u režiji Branislava Trifunovića i Rifata Rifatovića gostovaće 5. maja na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i u beogradskom Zvezdara teatru 7. maja.

Predstava se bavi problemima mladih otvarajući religijska, politička i druga društvena pitanja. Baveći se ovim problemima, predstava suštinski govori o ljubavi. Izazvala je burne reakcije u svojoj sredini, od negodovanja do suza i ovacija. Mladi glumci novopazarske Dramske trupe „Joj, evo ih ovi“ probudili su pre dva meseca brojne emocije i ustalasali lokalnu javnost predstavom koja kritikuje školstvo, dvojezičnost, političare, porodicu, odnose među ljudima.

Do sada je premijerno i reprizno izvedena u Novom Pazaru, nakon čega je usledila zabrana, te posle pauze od tri meseca igrana je u Kruševcu, Paraćinu i Užicu.

Tekst za predstavu napisali su Džana Ljajić, Ema Muratović, Ajtana Dražanin, Draga Kostić, Lejla Bučan, Amar Ćorović, Nedim Nezirović i Petar Kostić, koji i tumače sve uloge.

Ideja za ovu predstavu nastala je tokom Festivala pozorišta mladih (Youth Theatre Festival) koji se već dve godine održava u Novom Pazaru, u organizaciji Kancelarije za mlade.


Објављено

у

од

Ознаке: