PRIČA O BEZNADJU

Drama „Dejstvo gama zraka na sablasne nevene” po tekstu Pola Zindela, za koju je autor dobio Pulicerovu nagradu, koju je režirala i adaptirala Lilijana Ivanović premijerno je izvedena 16. januara u Šabačkom pozorištu.

„Dejstvo gama-zraka na sablasne nevene” Pola Zindela pravo je osveženje u modernom pozorišnom životu, iako priča nije laka. Podseća na dobar stari film i govori o posesivnoj majci koja pokušava da nađe zajednički jezik sa kćerkama tinejdžerkama. To je priči o beznađu i prošlosti koja sprečava ovu porodicu da ima srećniju budućnost.

Scenografiju potpisuje Nikola Nikolić, kostimograf je Biljana Krstić, a kompozitor Dragoljub Đuričić. Uloge tumače: Aneta Tomašević, Sonja Milojević i Kristina Pajkić.

Novoustanovljeni festival u Šapcu organizovaće od 11. do 18. aprila. Takmičarke predstave biće domaće, a žiri međunarodni. „To će biti svojevrsni pogled sa strane”, naglašava Zoran Karajić, direktor Šabačkog pozorišta, „da vidimo kako ono što mi stvaramo i mislimo da je najbolje u produkciji u našoj zemlji, da li i oni koji su oko nas tako vide.” Ime festivala biće saopšteno krajem januara, kao i selekcija, u kojoj će se, kako najavljeno, naći najbolje predstave koje su obeležile prošlu godinu.


Објављено

у

од

Ознаке: