PREVAZILAŽENJE STRAHOVA

Romantična komedija „Frenki i Džoni“, po tekstu američkog dramskog pisca Terensa Mek Nelija, u režiji Tee Puharić, premijerno je izvedena 15. aprila na Sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozoirišta.

Predstava je urađena u okviru umetničko-poslovne saradnje sa Narodnim pozorištem Sombor u kom će premijera biti održana 15. juna u ponoć, u okviru 24. „Pozorišnog maratona“.

Likove u komadu o dvoje autsajdera, usamljenika u srednjim godinama, koji su emotivno oštećeni i drže gard prema ljubavi, ali, ipak, pokušavaju da se oslobode predrasuda i vrate nadu da ljubav može da se dogodi u bilo kojim godinama, igraju Sloboda Mićalović (Frenki) i Igor Đorđević (Džoni), dok je glas radijskog spikera poveren inspicijentu Milošu Obrenoviću.

Njen okvir je borba dvoje usamljenih ljudi da pronađu sebe i prevaziđu strahove. Za razliku od istoimenog filma Gerija Maršala iz 1991. godine, sa Al Paćinom i Mišel Fajfer, u glavnim ulogama, ovde nema sporednih likova, jer je u pitanju duodrama.

U autorskoj ekipi su Jelena Paligorić (dramaturg), Vanja Popović (scenograf i kostimograf), Matija Anđelković i Marko Marić (kompozitori), Anka Gaćeša (scenski pokret) i Vladimir Petričević (dizajner zvuka). Producent je Boris Mišković.


Објављено

у

од

Ознаке: