PREMIJERA I RODJENDAN BDP-A

Beogradsko dramsko pozorište obeležiće Dan pozorišta 20. februara, kada će ovaj teatar, osnovan 1947. godine, proslaviti  68. rođendan.

Na Dan pozorišta biće izvedena jedna od najnagrađivanijih predstava Beogradskog dramkog pozorišta “Trpele” Milene Depolo i Bobana Skerlića, koji je i reditelj projekta. Do sada je izvedena preko 40 puta, a videlo je preko 10. 000 gledalaca. “Trepele” su osvojile 10 nagrada na najznačajnijim festivalima širom zemlje i regiona (19. Glumačke svečanosti „Milivoje Živanović”, 59. Sterijino pozorje, 9. Teatar fest „Petar Kočić”, 9. Festival „Teatar u jednom dejstvu”, 9. Joakim Interfest, 19. Jugoslovenski pozorišni festival „Bez prevoda”).

Beogradsko dramsko pozorište i ove godine dodeliće godišnje nagrade.

Biće otvorena i izložba radova studnata FPU i učenika škole „Tehnoart Beograd” koji su inspirisani predstavama BDP-a, a akademci FMU održaće koncert.

Već tradicionalno biće organizovana akcija “Otvorena vrata”, u terminu od 13 časova, a publika imaće priliku da se upozna sa “teatrom iza kulisa” i da bude deo pozorišne čarolije. Za publiku su uvedene posebne pogodnosti za kupovinu karata u periodu od 20. do 28. februara, a pokrenuta je i akcija “Beogradski vršnjaci” – namenjena svim ljubiteljima pozorišta rodjenim iste godine kad i BDP 68-osmogodišnjaci (imaće popust 50% za kupovinu karata u istom period).

 


Објављено

у

од

Ознаке: