POZORIŠTE POTKAZUJE STVARNOST

“Klaustrofobična komedija” Dušana Kovačevića, kultni komad s kraja osamdesetih, premijerno .će biti izveden 23. decembra u Zvezdara teatru u novom vidjenju reditelja Darka Bajića

“Klaustrofobičnu komediju” sam pisao pre trideset godina. Pisao sam je sa osećanjem da živimo u teskobi koja se prikriva povremenim otvaranjem prozora. Izlazak iz te naše teskobne kuće – domovine, u zemlje „slobode“ – najčešće u Italiju, bilo je osećanje odlaska na vikend zatvorenika osuđenih na život u komfornom zatvoru i pod budnim okom „jedne od najboljih evropskih policija“. “Čovek može biti zaglavljen u liftu kao i u državi”, kaže Sava odžačar u ulozi radničke sirotinje i tamnoputog Otela – čoveka zaljubljenog u život koji mu je nedostižan. Podnaslov ove gorke komedije mogao bi biti i naslov: Pozorište potkazuje život. To je tačna i valjda jedina čestita strana potkazivanja kao želje za istinom”, zapisao je Dušan Kovačević u programu predstave.

Autorsku ekipu čine scenograf Milenko Jeremić, kostimograf Marina Vukasović Medenica, kompozitor Vladimir Marković, koreograf Milan Gromilić. Lektor je dr Ljiljana Mrkić Popović, a lektor za poljski jezik Aleksandra Fotez Nikolić. Igraju: Ljubomir Bandović, Slavko Štimac, Zoran Cvijanović, Marko Janketić, Nevena Ristić, Jovana Stojiljković, Igor Grabovica i Vanja Janketić.


Објављено

у

од

Ознаке: