POSVETA TALENTU I SLOBODI

„Koštana“ Bore Stankovića, u adaptaciji i režiji Kokana Mladenovića premijerno je izvedena na Ljetnjoj pozornici u Tivtu 5. avgusta, a umesto najavljenog Boža Vreće naslovnu ulogu odigrala je Emina Elor.

Predstava je radjena u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta, Studentskog kulturnog centra Novi Sad i Centra za kulturu Tivat.

„Koštana“ je velika posveta talentu i slobodi. Lik Koštane nadrasta sredinu u kojoj živi, ruši ustaljena pravila i obrasce ponašanja, uskovitlava „mrtvo more“ jedne bezidejne i zatvorene sredine i na kraju biva proterana. Palanka se uvek nemilosrdno obračunava sa onim što je ugrožava. Koštana peva o slobodi, slobodi ljubavi, slobodi strasti, slobodi pojedinca od svih društvenih stega.

Uz adaptaciju i režiju, Mladenović potpisuje i tekst songova. Muziku za predstavu je komponovao Marko Grubić, koji zajedno sa članovima sastava „Vrooom“ Andrijanom Belošević i Dzamalom Al Kiswani-jem izvode numere uživo. Koreograf je Andreja Kulešević, scenograf Marija Kalabić, a kostimograf: Tatjana Radišić.

Pored Emine Elor u predstavi igraju Emir Hadzihafizbegović, Emir Ćatović, Milan Kovačević, Nebojša Dugalić, Radoje Čupić, Aleksandra Pleskonjić Ilić, Gordana Đurđević Dimić, Danica Grubački, Nina Rukavina, Andreja Kulešević, Jelena Marković.

Novosadska premijera najavljena je za drugu polovinu septembra.


Објављено

у

од

Ознаке: