POSVETA RAHELI ZA DAN POZORIŠTA

Nova predstava nezavisne produkcije Kino-Teatar „Rahelina kutija“, svojevsrtan omaž glumici Raheli Ferari biće premijerno izvedena 3. aprila na scena Studio, na dan Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Predstava u režiji Nikole Jelovića, po tekstu Vlade Petrića i Nikole Jelovca je ispovest jedne glumice u tri lica. U predstavi igraju Nada Šargin, Mirjana Karanović i Branka Petrić, navodi se u saopštenju Kino-Teatra.

„Rahelina kutija“ sačinjena je od dokumentarne građe o našoj velikoj glumici Raheli Ferari koja je fašističku okupaciju provela u Beogradu tokom Drugog svetskog rata (1941-1945).

Rahela Ferari, rođena u Zemunu, glumačku karijeru je započela u Narodnom pozorištu Dunavske banovine, potom u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, Narodnom pozorištu u Beogradu i Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gde je ostvarila 160 uloga, dok je na filmu, televiziji i radiju odigrala više od dve stotine. Smatra se jednom od najznačajnijih jugoslovenskih glumica sa izuzetnim smislom za interpretiranje karakternih likova u koje je unosila humanu notu sa specifičnim osećanjem za humor.

Kao umetnički saradnici potpisani su Jovan Ćirilov i Dara Čalenić. Kompozitor je Vuk Prađovski, kostimograf Ana Sarkisjan, video je osmislio Miloš Tomić, a dizajn svetla Nenad Petrović. Dizajn kutije su uradili Bojana Sinđić i Miloje Marković


Објављено

у

од

Ознаке: