POBEDNIK STERIJANSKOG KONKURSA ZA NAJBOLJI TEKST

Pisac Božidar Knežević iz Novog Sada dobitnik je nagrade Sterijinog pozorja za originalni domaći dramski tekst u 2015. godini.

Knežević je nagrađen za delo ‘’Ilustrovana enciklopedija nestajanja’’, a priznanje će mu biti uručena 29. marta na Dan Sterijinog pozorja.

Podsetimo, Knežević je dobitnik preko 70 književnih nagrada, a njegove najpoznatije drame su: Porno, Čovek zvani Če, Dan kada smo se sreli. Radio je nekoliko veoma uspešnih adaptacija drama za novosadsko Pozorište mladih, Srpsko narodno pozorište i Jugoslovensko dramsko pozorište. Bio je režiser i scenarista animiranog filma ‘’Alea iacta est’’ (Kocka je bačena). Radi kao umetnički direktor multimedijalne umetničke trupe „Duplo dno“ i producentske kuće „Insomnia film“.

Autori tekstova koji su ušli u uži izbor su Marija Dakić i Gordana Vlajić iz Pančeva (“Okreni se ka meni”), Nina Plavanjac iz Beograda (“Besmrtni”) i Ognjen Obradović iz Beograda (“Hajka na vuka”).

Žiri Konkursa Sterijinog pozorja za originalni domaći dramski tekst za 2015. godinu radio je u sastavu Željko Hubač, Dragana Bošković i Igor Burić.


Објављено

у

од

Ознаке: