PETERBURŠKA POZORIŠNA SEZONA U JDP-u

Mini festival “Peterburška pozorišna sezona u Beogradu” održava se od 3. do 6. novembra u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, u organizaciji produkcijske kuće Neva Art iz Sankt Peterburga i JDP-a.

Posle Praga, Marseja, Helsinkija, Berlina, Drezdena, Tel Aviva, Haife i Tbilisija, deveti festival “Peterburška pozorišna sezona” održava se u Beogradu. Za početak, Sanktpeterburško pozorište Ruska antrepriza „Andrej Mironov“ izvelo je Čehovljevog “Višnjika” u režiji Jurija Curkanua. Potom Sanktpeterburško državno akademsko dramsko pozorište „V. F. Komisarževska“ igra Brehtovog “Baala” u režiji Aleksandra Morfova, a Državno dramsko pozorište „Prijut komedijanta“ – “Braću” Dostojevskog u režiji Evgenije Safonove. Na kraju Festivala, Sanktpeterburško državno pozorište-festival „Baltički dom“ izvešće Šekspirovog “Magbeta” u režiji jednog od najzanimljivijih reditelja današnjice, Luka Persevala.

Tokom manifestacije, od 3. do 6. novembra trajaće Interaktivna izložba “Čarobni svet peterburških marioneta” Sanktpeterburškog državnog pozorišta marioneta „E. S. Demeni“. Na izložbi su predstavljene marionete, među kojima su i prve lutke pozorišta, originalna lutka iz narodnog uličnog pozorišta i lik iz pozorišnog komada Evgenija Demenija. Posetioci će se upoznati ne samo s izvanrednim kvalitetom izrade i životnošću marioneta u rukama profesionalnih glumaca već i sa širokim spektrom kreativne aktivnosti pozorišta.


Објављено

у

од

Ознаке: