OZBILJNI PLANOVI MIKSER TEATRA

Tokom avgusta u Mikser teatru, pri Mikser hausu u Savamali biće izvedene još dve premijere.

Posle nagrađivanog „Dogvila“ Kokana Mladenovića, „Gladi“ Andreja Nosova i mjuzikla „Braća Bluzeri“ Ivana Jeftovića u Miksalištu (Mostarska 5) publika će moći da vidi dramu „Ja ili neko drugi“ Maje Pelević i Jelene Bogavac i nesvakidašnju predstavu „What the Fuck are We Doing Here?“ Maje Maletković.

U kompletnoj produkciji Mikser House-a, 7. avgusta održana je premijera komada „Ja ili neko drugi“ Maje Pelević, u režiji Jelene Bogavac, sa Jovanom Stipić, Aleksandrom Janković, Vladom Aleksićem i Milošem Vlalukinom. Drama je inspirisana istinitim događajem – kidnapovanjem i oslobađanjem austrijske devojčice Nataše Kampuš. To je poslužilo kao okidač za pisanje priče koja ispituje koncept slobode u savremenom životu koji, u velikoj meri, pokreću i kontrolišu mediji. Sa jedne strane, drama prati odnos između devojčice i otmičara, a sa druge kako mediji uzurpiraju sav privatni i javni prostor.

Krajem meseca, 25. avgusta, sledi premijera predstave Maje Maletković provokativnog naziva „What the Fuck are We Doing Here?“. Predstava se igra na engleskom jeziku i bavi se fenomenom „odliva mozgova“, polazeći od statistike da je skoro 200.000 mladih do 30 godina u Srbiji nezaposleno i da smo prva zemlja u regionu a druga na planeti po broju mladih i obrazovanih koji se bespovratno sele u inostranstvo. Predstava otvara teme perspektive i očekivanja mladih u Srbiji, emigracije, ksenofobije, identiteta i predrasuda u srpskom društvu.

Autorski tim, na osnovu čijih ispovesti se gradi predstava, a koji ujedno i izvodi predstavu, čine: Maja Maletković (reditelj), Katarina Janković (dramaturg), Dunja Sabljić (vizuelni identitet), Bojan Musulin (autor muzike i dizajn zvuka) i Željko Maksimović (glumac).

Mikser Teatar uveliko radi i na još novih pozorišnih projekata i za jesen priprema još ekskluzivnih premijera


Објављено

у

од

Ознаке: