OTVARANJE KAPIJE ZA KREATIVNE LJUDE NA DORĆOLU

Inspirisana delima Džulijana Barnsa, predstava „Pismo glava“, u dramatizaciji i režiji Milene Pavlović Čučilović biće izvedena 12. juna u 20 sati u novom pribežištu kulture u gradu – Dorćol Platzu, na dnu Dobračine ulice.

“Barnsovi romani „Ljubav, itd.“ i „Troje“ bili su polazište, ali smo priču prilagodili našem vremenu i prostoru”, kaže Milena Pavlović Čučilović. “Reč je o ljubavnom trouglu, ali je ključ zapravo u motivima, načinu mišljenja, procesu odlučivanja da čovek uradi ili ne uradi nešto. Zanimljivo je kako ljudi rešavaju svoje izazove u današnje vreme. Pogotovo mladi ljudi. Posmatrajući mlad svet, uvidela sam da, recimo, brže dolaze do odluka, idu prečicama… Ali tako su odrasli, tako su naučili da žive. Kriju emocije, odnosno tako se štite. To, naravno, pogotovo u ljubavnom trouglu, rezultira i komičnim momentima i obrtima. U predstavi vidimo duhovito poigravanje maski i pravih lica, citiramo i Oskara Vajlda koji je rekao – „Daj čoveku masku, i pokazaće ti ko je“, objasnila je ona.

Puno ime komada je „Pismo ili glava – Crna čokolada sa ukusom ljute papričice“, a reprize ove dinamične komedije su 13. i 14. juna. Uloge tumače mladi glumci Ljuba Bulajić, Ivan Djordjević i Tamara Aleksić

Dorćol Platz je novi multifunkcionalni prostor u restauriranom dvorištu i hangaru starog preduzeća „Minel-transport“ površine oko 1.600 kvadratnih metara, s osnovnim ciljem da zadrži industrijsko nasleđe Donjeg Dorćola i udahne mu novi život otvorenom kapijom za kreativne ljude.

Kroz organizaciju izložbi, umetničkih radionica, pozorišnih predstava, koncerata, žurki domaćih i inostranih DJ-eva i neformalnih druženja, Dorćol Platz nastoji da prezentuje, prati i utiče na tok inovativne kreativne produkcije, ali i da postavlja pitanja i daje odgovore na aktuelni diskurs u umetnosti i kulturi, društvu i javnom životu.

Dorćol Platz nalazi se na adresi Dobračina 59b.


Објављено

у

од

Ознаке: